Ne despart puține luni până la alegerile locale și parlamentare de la finalul acestui an. De cîteva săptămîni, chiar și în condiții de epidemie, observăm o agitație politică tot mai intensă care are o vizibilitate mare în condițiile în care competiția va fi una atipică. PNL conduce în sondajele de opinie, se află la guvernare de aproximativ 8 luni, dar nu are o majoritate clară în Parlament și trebuie să gestioneze complicații administrative, sociale și economice fără precedent.

PSD se află în proces de refacere după marile eșecuri electorale din 2019, a pierdut guvernarea în urmă cu 8 luni, dar are un bloc parlamentar solid care poate determina căderea guvernului. Alianța USR-PLUS înțelege în sfârșit că certurile absurde dintre cele două partide care o compun este calea sigură spre eșec, dar deocamdată nu pare a avea capacitatea de a-și revigora mesajul care i-a adus un scor electoral cu care uimea scena politică la alegerile europarlamentare de acum un an.

În fine, Pro România pare a-și reveni după reculul evident provocat de plecarea din partid a fostului premier Mihai Tudose, dar oscilează între tentația întoarcerii la matca PSD și asumarea unui drum propriu la alegerile parlamentare.

Citește mai mult AICI