Evoluția intenției de vot pentru principalele partide politice în ultimele 20 de luni

Ne despart puține luni până la alegerile locale și parlamentare de la finalul acestui an. De cîteva săptămîni, chiar și în condiții de epidemie, observăm o agitație politică tot mai intensă care are o vizibilitate mare în condițiile în care competiția va fi una atipică. PNL conduce în sondajele de opinie, se află la guvernare de aproximativ 8 luni, dar nu are o majoritate clară în Parlament și trebuie să gestioneze complicații administrative, sociale și economice fără precedent.

PSD se află în proces de refacere după marile eșecuri electorale din 2019, a pierdut guvernarea în urmă cu 8 luni, dar are un bloc parlamentar solid care poate determina căderea guvernului. Alianța USR-PLUS înțelege în sfârșit că certurile absurde dintre cele două partide care o compun este calea sigură spre eșec, dar deocamdată nu pare a avea capacitatea de a-și revigora mesajul care i-a adus un scor electoral cu care uimea scena politică la alegerile europarlamentare de acum un an.

În fine, Pro România pare a-și reveni după reculul evident provocat de plecarea din partid a fostului premier Mihai Tudose, dar oscilează între tentația întoarcerii la matca PSD și asumarea unui drum propriu la alegerile parlamentare.

Citește mai mult AICI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *