In contextul consecintelor economice ale epidemiei de coronavirus, 73,6% dintre respondentii care au participat la sondajul Inscop Research – Barometrul Securitatii Energetice, lansat astazi, sunt de parere ca proiectele mari de investitii ale companiilor private din energie ar trebui incurajate de statul roman. Alti 19,8% considera ca acestea ar trebui amanate, iar 6,6% nu stiu sau nu raspund.
A doua editie a Barometrului Securitatii Energetice a fost lansata in cadrul unui eveniment organizat in aer liber, in curtea Academiei Romane.
„Barometrul Securitatii Energetice este un instrument anual de evaluare si analiza care isi propune sa masoare perceptii, atitudini si viziuni ale populatiei Romaniei legate de politicile in domeniul energiei, analizate in contextul mai amplu al relatiilor internationale”, a declarat Dan Dungaciu, directorul Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale „Ion I.C. Bratianu” al Academiei Romane (ISPRI).
A doua editie a Barometrului Securitatii Energetice scoate in evidenta faptul ca romanii nu sunt bine informati cu privire la doua dintre evenimentele cele mai importante din sectorul energetic si anume liberalizarea pietei de gaze naturale care se va produce peste cateva zile, respectiv a pietei de energie electrica, eveniment care ar urma sa aiba loc peste jumatate de an.
Citește mai mult AICI